Dan före dan

Dan före dan. Dagen då många stressar halvt ihjäl sig. Inte vi. Nej, nej, nej, vi kör inte med julstress här. Klapparna är klara sedan länge, städar gör vi inte mer än vanligt och maten är en ren fröjd att laga. Vi gör det tillsammans, som en del i hela julfirandet. Mycket mysigare så tycker vi. Vi behöver inte ens dra iväg och handla den. Istället för att trängas med tusentals andra jäktande människor har vi lagt en beställning på MatHem som levereras om ett par timmar. Kan det bli enklare och smidigare?

Så, dan före dan känns rätt lugn här hos oss. Nästan så att man undrar vad man skall göra. Dottern har varit iväg och badat med en kompis och nu sitter hon och spelar Wii. Själv har jag för första gången kikat in på Casino.com för att se vad man har för sig där. Många gillar ju att spela på nätet (maken till exempel, fast han håller sig till odds och sånt) och jag är lite nyfiken på vad det är som lockar och drar. Förutom drömmen om storvinsten förstås. Man får väl passa sig lite så att man inte spelat upp hela månadsbudgeten innan man förstår hur det gått till bara…

Hundarna har fått varsitt ben att gnaga på så till och med de är lugna. Alva ville prompt att de också skulle få julklappar ”för de har ju inte firat jul förr när de har bott på gatan”, som hon säger. Därför har vi varit och köpt ett gosedjur till dem var. Frågan är hur länge de får vara hela… För att förena lite nytta med nöje ska de också få varsin sele från Hurtta. Det behöver de ändå, så då kan de lika gärna få dem i julklapp. Jag tror inte att de bryr sig något nämnvärt, men det var viktigt för Alva så då får det bli så.

Ja, som ni förstår ligger lugnet som mjuk bomull runt oss här hemma. När jag sa det högt för en stund sen sa Alva att ”ja man tager vad man haver nu när vi inte får någon snö”. Hon är god som guld det barnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.