Stugdrömmar

Stugdrömmar. Inte något hus i ett villaområde, been there done that, det skulle jag absolut inte vilja ha. Men en stuga på landet. Nära naturen. Med stora ytor runt omkring, vacker utsikt över böljande hagmark (för hästar, INTE kor) och skogen i närheten. Helst vid någon sjö. Allra helst vid havet såklart, men såpass realist är jag så att jag inser att det inte på något sätt är görbart med tanke på resten av detaljerna kring mina stugdrömmar, så i närheten av en större sjö funkar fint. Ja det skulle jag verkligen vilja ha.

Jag skulle vilja ha lite fruktträd, bärbuskar, lite odlingspallar för att bli självförsörjande på sallad, örtkryddor och en del grönsaker, åtminstone under sommaren. Jag vill ha en veranda med en sådan där bänk som hänger i rep i taket. En grillplats med en öppen eldgrop och bänkar i en ring runt omkring, så att man kan grilla korv eller marshmallows eller bara sitta och mysa och drömskt titta in i lågorna.

Det måste finnas syrener (kanske en berså!) och smultronschersmin. Finns inget ljuvligare. Ytor där vårlökar som narcisser, påskliljor, scilla och krokus kan sprida sina glada färger om våren.

Jag vill ha en utbyggnad med spröjsade fönster där man kan ställa ett rustikt träbord där hela familjen eller vännerna kan samlas och äta middag.

I min stugdröm finns det plats att ha en gammal lada där man kan duka långbord, där man kan rymma en sadelkammare och ett foderrum, plats att bygga en lösdrift med en fantastisk aktiveringsyta, där man kan lägga ut stenblock, stockar, fyllda traktordäck, olika markunderlag (ärtsingel, hårdgjord yta, sand, gräs osv) och en skogsdel.

Jag vill ha ett par hundar som kan springa fritt på tomten. En katt som håller efter smågnagare och som lojt hoppar upp i mitt knä fram på kvällen när jag sitter och tittar ut över ängarna på bänken på verandan.

Inget stort hus. En stuga, eller kanske mindre hus med karaktär och lugn. Det är vad jag jobbar för att uppnå i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.