Den ekologiska maten

Var och handlade idag och när jag gick förbi den ekologiska avdelningen med torrvaror och annat (läs saker som inte är frukt och grönt eller behöver stå i kyl) kände jag hur mycket jag kommer sakna just detta i Spanien. Visst är det väl ironiskt att ett land som är en av de största producenterna av ekologisk mat (i alla fall frukt och grönt) själva är så dåliga att äta och konsumera det i det egna landet? När det gäller ekologiskt i butik i Spanien är sortimentet ungefär att likna vid det som fanns i Sverige på 90-talet. Man ligger något efter med andra ord. Den ekologiska maten är därför väldigt dyr. Så synd när det finns så stora möjligheter, om bara efterfrågan varit större!

Jag vill inte proppa kroppen full med mer skit än nödvändigt. Jag vill inte ha en massa besprutning på min mat. Jag vill ha rena produkter, inte sånt med flera lager äckelpäckel på sig, eller sånt som fått sockerlösning insprutat i sig för att bli sötare och saftigare. Fy för den lede för sådan galenskap!

Maken förstår sig inte riktigt på mig ibland. För samtidigt som jag kan tala mig varm om allt ovanstående så äter jag både godis och bakelser av olika slag. Jajamen, så mycket motsäger jag mig själv, min vana trogen. Men jag tänker som så att om jag nu är väldigt noga med maten för övrigt så är det inte hela världen om jag ibland unnar mig något riktigt onyttigt, som godis eller en bit kladdkaka. Visst hade det varit bättre att låta bli, men jag anser att jag får lov att göra riktigt syndiga, njutningsfulla, saker lite då och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.