Grilla vego

Njuter soliga och i ärlighetens namn rätt lata dagar i Hunnebostrand. Ni vet, ligga och läsa på solsängen, skippa klockan och endast gå efter kroppen och vad man känner för just då, låta gräset smeka fötterna när man tassar ut barfota i tid och otid – bara för att man kan! Småsaker som är sådär riktigt ljuvligt härliga och som åtminstone jag inte är så bortskämd med i min vanliga vardag.

Sommaren är dessutom för många, så även mig, förknippat med grillning. ”Jamen du är ju vegetarian, du har väl inget att grilla”, hörs fortfarande en del röster. Förvånansvärt att så många fortfarande tänker i de banorna så här år 2017. Det finns ju hur mycket gott som helst att slänga på elden även om man råkar tycka särdeles illa om att äta döda djur.

Om man skulle få total idétorka när man står där och funderar över smaskiga alternativ till likdelar (ok, jag ska inte moralpredika, lovar, men det är ju faktiskt likdelar) så kan jag varmt rekommendera den här boken: Grilla Vego, av/med Paul Svensson. Riktigt härliga recept och inspirerande bilder.

Enda smolken i bägaren är att maken inte alls är lika förtjust i grillning som jag – och då är han inte ens vegetarian utan äter som de flesta andra gärna kött. Han anser det inte vara värt allt jobb det innebär att grilla: tända grillen (vi har kolgrill), passa maten så att 1: den inte blir bränd och 2: så att inte fiskmåsarna får fatt i den medan den ännu ligger på grillen (har hänt), och sen ta hand om galler och aska efteråt. Funderar på om vi borde satsa på elgrill, men det blir liksom inte samma sak som kol tycker jag. Dilemma, dilemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.