Till Skottland

Jag har i många, många år haft en stark dragning till Skottland. Anledningarna är många: naturen, de vackra städerna, arkitekturen, naturen och inte minst, en liten del av min egen historia.

Min morfars farfar utvandrade till Skottland och än idag finns det ättlingar till mig och min familj kvar i detta sägenomspunna och historiskt rika land. Att jag trots detta faktiskt aldrig har varit där är inget mindre än en stor skam. Det är ju så lätt att ta sig dit, billigt också för den delen, och ändå har det aldrig blivit av.

Genom åren har jag, som författare, till och med gjort en del research för en bok jag tänkt skriva om just Skottland, inspirerad av mina släktingars utvandring. Jag har en stor mapp med information som bara väntar på att dykas ner i och jag längtar verkligen efter att tiden till att kunna grotta ner sig i den skall infinna sig.

Nu har jag kommit fram till att i väntan på att få mer tid så vill jag ändå börja bena ut lite småsaker som kan vara även andra till nytta. Som hur, var, när och varför man ska åka till Skottland. Som om man behövde någon särskild anledning liksom, men ändå.

Om ni, liksom jag, tycker att Skottland är ett land att granska närmare så får ni gärna följa med mig på min resa, både i fantasin och nätsökningarnas värld, men även så småningom i verkliga livet (hoppas jag).

Jag vill redan nu förtydliga att inga bilder som kommer dyka upp från Skottland (än så länge) är tagna av mig själv utan hittade på nätet. Helt enkelt av den naturliga anledningen att jag hittills som sagt inte varit där.