Linnéa Etc

Linnéa Etc, som för länge sedan blev Swedish mother in Spain, som blev Swedish mother abroad, som sedan blev Swedish vegetarian abroad och som nu återigen landat i Linnéa Etc, är min personliga blogg där jag slår mig fri från regler och bestämmelser om hur och vad jag får skriva, något som annars till stor del styr mitt skrivande liv som författare och skribent. Namnet har ändrats i takt med att livet självt har slagit in på nya banor. Att jag nu valt att gå tillbaks till Linnéa Etc beror mestadels på att det passar in på mig och mitt liv: det rymmer mycket!

Utlovas: Praktiska tips och (förhoppningsvis) inspirerande bilder och texter om att flytta till Spanien. Särskilt riktat till alla er som vill flytta med barn. Dessa är numer samlade under särskild rubrik i menyn. Snackar även vegetarisk kost och en del detox-vatten. Eftersom jag är för rastlös och nyfiken av mig för att begränsa mig till en och samma plats kan ni dessutom räkna med tips och inspiration även från andra länder. Spanien är super, men världen är full av härliga platser att prova på. Min kärlek till naturliv kommer att ge sig tillkänna då och då, så även min stora passion för böcker, ridning och biomörkret.

Senaste tiden har mitt hjärtas smultronställe Hunnebostrand smugit sig in i mitt liv igen i form av ett sommarhem. I själva verket spenderar vi väldigt mycket tid där året runt och fler och fler av mina inlägg kommer att kretsa kring våra vistelser i och kring Hunnebostrand. Där känner vi lugnet, långt bort från vårt vardagsliv i stan, vi njuter av naturen och jag återupplever mina barndomsminnen tillsammans med min dotter.

Vad ni absolut inte kommer få se: Duck face och redigerade selfies. Vill ni ha sådant rekommenderar jag er att söka er annorstädes.

Håll till godo.

 

3 reaktioner på ”Linnéa Etc

  1. Hej! Vad kul att jag hittat din blogg 😀 jag ser att sista inlägget va 2019 men jag försöker ändå. Jag är på väg att flytta utomlands men behåller mitt svenska jobb och försöker förstå hur det fungerar med skatter, folkbokföring och försäkringskassan. Har varit i kontakt med både SKV och FK men fått väldigt luddiga svar. Om du ser detta och skulle kunna tänka dig att svara på några frågor jag har så får du gärna maila mig på elinelfstrom1@gmail.com. Ha en fin dag!

    1. Hej.

      Ursäkta sent svar, jag är nästan aldrig inne här längre. Jag hoppas att du fått svar på dina frågor på annat håll. Jag minns att man fick olika svar beroende vem man pratade med på både SKV och FK. Mitt bästa råd är att kontakta svensk revisor eller jurist i Spanien, de kan nog hjälpa dig bäst. Du ska ju som regel vara skriven och skatta där du har din huvudsakliga hemvist, dvs där du vistas mer än 6 månader om året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.