Svenska skolor i Spanien

svensk-spansk-flagga-namnDet finns ett flertal svenska skolor i Spanien. Kanske vill man åka på en längre semester och har under tiden behov av att låta barnen gå i en svensk skola för att få ledigt från skolan i Sverige. Kanske vill man flytta till Spanien men vill låta övergången till den spanska skolan bli lite mjukare genom att sätta barnen i svensk skola i Spanien först. Eller så vill man kanske inte ha barnen i spansk skola alls utan väljer svensk skola i Spanien permanent. 

Anledningarna till varför man vill låta sina barn gå i svenska skolor i Spanien kan vara många och oavsett vad orsaken är behöver man ha tillgång till kontaktuppgifter. Det får ni via länkarna här nedan.

Gemensamt för alla skolorna är att de följer svensk läroplan (förutom om man väljer den engelskspråkiga delen på skolan i Madrid), samt att eleverna förutom svenska har obligatorisk spanska och engelska som språkundervisning redan från förskoleklass.

Fuengerola (Costa del sol)

Svenska skolan i Fuengerola – Förskola – gymnasium

Gran Canaria

Svenska skolan på Gran Canaria – Förskola – åk 6 (åk 7-9 samt gymnasium på distans)

Madrid

Skandinaviska skolan i Madrid – Förskola – gymnasium (har både svensk och engelskspråkig del)

Mallorca

Svenska skolan på Palma de Mallorca – Förskola – åk 9 (gymnasium på distans)

Marbella (Costa del sol)

Svenska skolan i Marbella – Förskola – åk 6 (distansundervisning för äldre barn)

Teneriffa

Svenska skolan på Teneriffa – Förskola – åk 6 (åk 7-9 på distans)

Torrevieja/Orihuela Costa (Costa Blanca)

Skandinaviska skolan på Costa Blanca (ligger i Orihuela Costa söder om Torrevieja) – Förskola – åk 6 (åk 7-9 på distans)


7 reaktioner på ”Svenska skolor i Spanien

 1. Jättebra artikel med mycket matnyttig fakta. Var också inne på Utlandsjobbs sajt men hittade inget där om grundskolor i Barcelona. Jag och min familj funderarpå att flytta dit men har än sålänge bara hittat internationella skolor, alltså typ engelskspråkig undervisning. Har du något tips ombra grundskolor i Barcelonaområdet?

  Kram
  Jenny

  1. Hej.
   Kul att du hittar info som du kan ha nytta av på min sida! Vad gäller grundskolor i Barcelona så har jag tyvärr ingen bra koll alls, de jag känner som bor där har äldre barn eller inga barn alls… Men vad jag förstår så finns det tyvärr ingen svensk skola där utan det är i så fall internationella eller spanska skolor. De enda svenska skolor som finns i Spanien är de jag listat här. Jag hör till dem som hoppas att det kommer dyka upp svensk eller i alla fall skandinavisk skola i Barcelona som är något av en drömstad för oss att bo i…

 2. Förstått att det är långa köer för att komma in?
  Vad är din uppfattning?
  I Fuengerola

  1. Hej.
   Köerna varierar, hur det ser ut just nu vet jag tyvärr inte. Det är några år sedan vi flyttade därifrån nu så jag har tyvärr ingen uppdaterad information.

 3. Hej!
  I Sverige är ju skolan gratis men hur är det med svenska skolor i Spanien? Vi har en dröm om att bo ett år i Spanien och arbeta på svensk skola i Fuengirola eller Torrevieja som lärare och önskar att våra barn kan gå på samma skola. Är det ens möjligt och vad kostar det att ha barn på svensk skola i Spanien?
  Tack för en bra sida!

  1. Hej.
   Svensk skola i Spanien kostar och ganska mycket dessutom. Vad avgiften ligger på nu vet jag inte, det är flera år sedan vår dotter gick där, men då låg avgiften på ca 5000 kr i månaden (i Fuengirola). Man kan i vissa fall få avgiften subventionerad om man jobbar för ett svenskt företag i Spanien, men det är upp till ens hemkommun i Sverige att godkänna det. Hur det är med lärarjobb på skolorna vet jag inte heller, tjänsterna är dock väldigt populära. Tror att skolorna annonserar på sina hemsidor om det finns lediga tjänster. Lycka till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.