Jag brukar ivrigt heja på folk som väljer att äta mindre kött och socker, det borde vi alla tänka på lite till mans, men jag måste säga att när jag häromdagen skulle bjuda en bekant på mat och fick en lista på saker hon inte äter så kände jag mig lätt rådvill. Vad lagar man till en person som inte äter kött, gluten, mejeriprodukter eller socker och dessutom undviker både potatis och ris?
Min förskräckelse bestod dels i den totala bristen på fantasi vad gäller menyn. Men också av det faktum att den mat vi idag kallar normal är full av alla dessa beståndsdelar och vi proppar glatt i oss saker som skadar vår kropp utan att tänka särskilt mycket på det. När så en människa som har sagt stopp och belägg, jag vill inte göra det här mot mig själv, kommer i vår väg så blir det lite besvärligt. Nästan så att man drar sig för att äta ihop. För hur ska det gå?! Går det ens att laga mat utan att något av ovanstående smyger sig in?
Dagens mission består därför av att hitta så många goda recept jag kan utan varken kött, gluten, socker eller mejerier och helst då inte heller potatis eller ris. Jag ska lyckas om jag så går åt på kuppen.