Att mala två gånger

Köttfärsen i Spanien lämnar en del att önska, i alla fall enligt Alvas smaklökar. Själv har jag ingen aning, jag äter det ju sällan, för att inte säga aldrig. Eftersom jag inte vill påtvinga barnet att bli vegetarian, så länge hon äter mycket vegetariskt också, så får hon sitt kött de flesta dagarna i veckan. Hon har försökt förklara och jag tror att vi lokaliserat problemet till att den är så himla grovt mald. Konsistensen känns helt enkelt inte rätt. Nu har jag dock fått tips av en nyvunnen vän om att gå till en slaktare, eller till saluhallen MercaCentro (som ju faktiskt ligger riktigt nära vår bostad), och där be dem om köttfärs och att de maler den två gånger (xxx kilo de carne picada. Y dos veces, por favor). Så himla självklart egentligen, varför har jag inte tänkt på det själv tidigare? Kanske för att vi så sällan köper kött, eftersom det bara är Alva som äter det i familjen, och jag därför inte har utsatts för problemet tillräckligt ofta för att orka hitta en lösning.

Så, jag för tipset vidare: Köp din köttfärs på saluhallen (eller hos lokal slaktare) och be dem mala den två gånger om ni som Alva tycker att den färdigmalda är för grov. Dessutom får ni på det viset en garanterat nymald produkt. Man kan också välja om man vill ha med fett (sin o con grasa). Problemet löst!

 

2 reaktioner på ”Att mala två gånger

 1. Hej!

  Trevlig sida som du har!
  Har tipsat den till alla mina bekanta här nere.
  Vi flyttade ner 2003 och efter 6 månader köpte min fru en köttkvarn och köper rent nötkött, som hon sedan maler själv. Vi tyckte också att färsen var alldeles för grov, och ibland fick man små hårda bitar ”på köpet”

  /Krister

  1. Åh vad roligt att höra, jag blev jätteglad!

   Ja en egen köttkvarn är en väldigt smart idé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.