Knivsliparmannen

knivslipningNu blir det många inlägg på raken, men jag måste bara berätta. Hela morgonen och förmiddagen har jag och Alva gått här och i det närmsta irriterat oss på ett ljud som spelats om och om igen. En kort liten trudelutt, som ett flöjtljud ungefär. Vi har inte förstått varifrån det kom, men så blixtrade det till i mitt minne och jag fick för mig att det kanske var den där mannen som åker omkring på sin cykel och slipar knivar åt folk som jag hört berättas om. Spelade inte han en lite slinga för att tala om att han kom, som glassbilen ungefär? Jag rusade till fönstret nästa gång jag hörde flöjtljudet och jo då, där var ju mannen med cykeln och slipstenen. I ett infall slet jag åt mig min Globalkniv som fått följa med från Sverige och sprang ut på gatan. I mitt huvud såg jag framför mig hur jag blev arresterad för vapeninnehav, så jag vände och hämtade en tidning att vira in kniven i.

Andfådd hann jag ikapp knivsliparmannen och bad honom få Globalen fixad. Jajamen, det var inga problem strålade spanjoren, på spanska då förstås. Och så vecklade han ut en drivrem, satte fast den på bakhjulet och så hoppade han upp på cykeln och trampade runt medan han förde kniven fram och tillbaks över slipstenen. Ett par minuter senare var kniven vassare än någonsin och jag betalade glatt 4 euro för jobbet. Jag kände mig sådär löjligt glad och tacksam över att ha fått vara med om hela grejen. Ibland är det så små saker som gör att man känner glädje och tillfredsställelse. Som när en man på en cykel slipar ens kniv i soliga Spanien.

2 reaktioner på ”Knivsliparmannen

  1. Visst är det roligt och praktiskt att ”afiladores” finns kvar i Spanien. När jag var liten fanns det skärslipare i Sverige också, han kom hem till gården med sin cykel och alla knivar o saxar blev så fina o vassa.
    Lena

  2. Hej kära medmänniska! Vinglade in här under min infosamling inför flytt till spanien och kom att tänka på min resa till kina, där det fanns en likannde herre fast han samlade in vitvaror/sålde dom från sin 3 hjuliga cykel!

    Ha det underbart i solen och skär massor av sallad så du får slipa kniven igen 🙂

    Mvh Karl S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.