Nolltolerans

Det märks att det snart är dags för avfärd. Jag skulle inte vilja säga att någon av oss har resfeber, men en av oss (läs jag) är så galet trött på att bo i väskor efter den här usla sommaren då man knappt velat vara ute. Kyla, regn och halv storm dagarna i ända är verkligen inte min melodi. Hade vi vetat detta på förhand hade vi aldrig hyrt ut huset med start redan första juni, utan hade bott kvar där själva under sommaren. Nu är jag som sagt totalt fed up och vill bara åka på direkten.

Min rastlöshet och iver att komma iväg ger sig bland annat till känna genom att mitt tålamod snabbt sjunker och lägger sig på en ännu lägre nivå än vanligt. Jag är inte direkt känd för att ha tålamod annars heller, såvida det inte gäller min biologiska familj eller djur. Nu är det i princip nere på noll vad gäller saker som dumhet, oförskämdhet och brist på folkvett. Möter jag något sådant känner jag någon slags nolltolerans och kan gå igång inom mig så till den grad att jag får säga åt mig själv på skarpen att rise above och bara låta det vara, passera, gå därifrån. Vad som helst utom att agera i affekt.

Visst låter det rätt vidrigt och arrogant av mig? Jag vet. Det är inget jag är stolt över, inte alls. Vanligtvis försöker jag jobba en del på det där med tålamodet, men just nu är det outhärdligt svårt. Jag är en doer, en människa som vill agera här och nu och direkt, en människa som avskyr att vänta och som inte alls förstår begrepp som innebär att göra något senare istället för nu. Hur ska det gå i Spanien?! Förmodligen kommer jag få tunnare hår (efter att ha slitit det så gott som dagligen) och helt nedbitna naglar. Just nu känns det ändå mer lockande än att stanna här i regn och kyla och bara vänta på att få flytta och ta tag i livet där nere. Få börja boa, ha mina egna saker runt mig (i alla fall en del av dem), kunna sätta igång på allvar med språkundervisning för Alva (det blir ingen riktig ordning och reda med det nu) och börja arbetet med att ta oss in i systemet. För att inte tala om att få umgås med vänner, nya som ”gamla”. Börja bygga upp våra nya liv helt enkelt.

Bara en vecka kvar nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.