Tackar

Om man är ute och kör på en mindre väg och det plötsligt kommer en fotgängare, kanske med en barnvagn i sällskap, och denne fotgängare bestämmer sig för att gå över vägen så kan jag tycka att det hör till god sed att man saktar in, eller till och med stannar. Det blir liksom lite trevligare om man låter bli att köra på folk, eller vad tycker ni?

Om man nu som bilist saktar in eller stannar istället för att köra så nära som möjligt för att se hur rädd en fotgängare kan bli, kan man inte då också tänka sig att det kunde vara trevligt om fotgängaren visar någon gest av vänlighet i form av en höjd hand till tack, en nick eller något annat som kan anses vara hövligt? Inte för att man ska behöva vara tacksam över att bilisterna visar folkvett och låter bli att köra på en, utan för att alla helt enkelt blir gladare av en så enkel sak.

Kan man inte tänka sig att göra detta som ett experiment, bara för att se vad som händer? Kanske dagen blir lite roligare för alla om man dels slipper ta barnvagnen, barnen, hunden, eller bara sig själv och hoppa upp på biltaket för att undvika överkörningsdöden, och dels om man som bilist får ett vanligt enkelt tack. Ska vi prova?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.