Bli av med celluliter med Yves Rocher

Yves Rocher
Tar bort celluliter?

För ett tag sedan fick jag möjlighet att prova ett nytt preparat mot celluliter från Yves Rocher. Jag har aldrig trott på genvägar, utan har varit övertygad om att fast hud utan gropar är ett resultat av bra gener, träning, allsidig kost med rätt mängd fetter (av rätt slag), mycket vatten och avhållsamhet från skräpmat som binder slaggprodukter. Jag har aldrig trott att man kan fuska sig till det genom mirakelkurer, inte om man inte är villig att lägga sig under kniven i alla fall.

Yves Rocher ville överbevisa mig och få mig att ändra uppfattning. Deras nya produkt, ”Cle végétable MINCEUR” ska nämligen synligt reducera celluliter på 7 dagar. Två pump skall masseras in på problemområdet morgon och kväll och efter en vecka skall de hatade groparna vara om inte borta så i alla fall mycket mindre framträdande.

Eftersom jag suger på att träna (tycker att det är så otroligt tråkigt) och inte längre är aktiv i stallet som förr, jag slarvar en hel del med maten titt som tätt, jag börjar närma mig 40-strecket och jag har fått barn så har de fulingarna tagit plats även på mina ben. Jag har inte bjudit in dem, ändå är de där likt objudna gäster som vägrar att gå. Så, när jag nu fick möjlighet att prova så tänkte jag, varför inte?

Kuren är nu gjort, ytterligare tid har passerat och vad är resultatet? Har jag ändrat uppfattning? Har jag blivit omvänd i min tro på serum och krämer som ska kunna göra jobbet åt mig när jag själv inte orkar anstränga mig med gym och mat? Nej, det har jag (naturligtvis) inte. Serumet skapar en något pirrande, kylande känsla, det känns som om det ”verkligen jobbar”, men det gör det såklart inte. Det har sagts tusen och åter tusen gånger, man kan inte punktförbränna fett. Visst kan man hjälpa kroppen på traven med utrensningar, att detoxa, att dricka mycket vatten och så vidare, men sådant kommer inifrån. Det man kan göra utifrån är att torrborsta sig för att få fart på cirkulationen och bli av med döda hudceller, vilket gör att huden mår bättre och på så sätt också ser lite fräschare ut. När huden, vårt största organ, mår bra och kan andas ordentligt kan kroppen naturligtvis lättare transportera bort gifter, men det sker som sagt snarast genom peeling och vad man tillför inifrån. Celluliters vara eller icke vara är dessutom till stor del, tyvärr för flertalet av oss, genetiskt.

Visst, jag vet produkter som tillfälligt kan få huden att se slätare och mer gropfri ut, genom att ämnen hjälper till att detoxa huden (men framförallt för att man tappar vätska), men om man inte ändrar livsstil så kommer de tillbaks som ett brev på posten när man slutat använda produkten. Bra för producenterna såklart, mindre bra för plånboken.

Nu ska ni inte tro att jag inte tror att man kan behöva krämer av olika slag. Det kan man absolut behöva och må bra av. De kan göra underverk för huden. Men ta bort celluliter – nepp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.