Dagens lektion – spanska veckodagar

spanska veckodagarIförd pyjamas och med en tandglugg värdig vilken sexåring som helst sitter Alva och skriver upp spanska veckodagar. Hon har en särskild skrivbok där vi övar på diverse spanska ord, veckodagar, färger, årstider och siffror. Vi blandar skrift och bild så att hon får ta in det hon ska lära sig på olika sätt. Dessutom tycker hon det är skönt att få ”vila” lite från ansträngningen med att skriva genom att istället rita lite då och då.

Man märker att är rätt jobbigt för henne än så länge så vi kör med korta stunder, men rätt ofta istället. Och så får hon dessutom spela en del spel på spanska, eftersom det är något hon är motiverad till. Jag tror att man kommer längre med motivation än med tvång. Det ska vara kul att lära sig, då tror jag man minns det man lär sig bäst.

 

 

3 reaktioner på ”Dagens lektion – spanska veckodagar

  1. Bara så du vet så kan barnen skriva med skrivstil när de är 5 år i Spanien så hon får nog öva. Bara ett tips… 🙂

  2. Vilka föräldrar den här tjejen har! Ni verkar vara engagerade och så måna om er dotter och det är en glädje att läsa om föräldrar som sätter sitt barns bästa främst även om det inte alltid är det bekvämaste för er som föräldrar.

    Det kommer att gå bra för er och er fina flicka!

  3. Vad duktig hon är som redan kan skriva!
    Lycka till när ni nu åker ner till Spanien, det ska bli kul att läsa om allt ni är med om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.