Lördagstapas – Padrones

Alva tycker att vi borde införa olika maträtter på olika dagar, något vi tidigare har kört med. Obligatoriska tacofredagar har vi (och stora delar av Sverige) redan och nu tycker hon att det är dags att införa pizzalördag också. Jag tycker personligen att pizza passar bättre på söndagar, men nej, lördagar ska det vara. Försöker lobba lite för lördagstapas istället men hon är benhård. Ok, jag överdriver lite för effektens skull. Men hon vill hellre ha pizza. Jag ska i alla fall göra ett försök till och idag introducera henne för Padrones, små spanska gröna paprikor som man steker snabbt och strör flingsalt över. Hon älskar både salt och paprika så det kanske kan gå vägen.

padronesIngredienser

  • ca 300 g pimientos de padrón (små spanska gröna paprikor)
  • 1 dl  olivolja
  •  flingsalt

Gör så här

  1. Värm stekpannan och tillsätt oljan.
  2. Stek paprikorna på medelhög värme. Paprikorna ska mörkna och få lite färg.
  3. Lägg sedan på ett papper så oljan rinner av och salta med flingsalt. Servera, men låt svalna något innan ni äter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.