Flow och resedrömmar

Surfar på en våg av skrivarflow just nu. Njuter. Sida efter sida fylls utan några större anledningar till avbrott. Älskar när det händer. Annars består författandet för mig av lika stora delar självdisciplin som berättarlust. Jag är inte en sån som översköljs av en historia som bara måste ut och ingenting i världen kan hindra mig från att skriva den. Det finns massor av saker som distraherar. Disk som behöver städas undan, tvätt som behöver vikas, telefonsamtal som behöver ringas, mat som behöver handlas, barn som behöver sysselsättas. Jag måste säga åt mig själv på skarpen att sätta ner ändan på stolen och sitta där tills jag skrivit det jag föresatt mig. Limma fast den och sätta på skygglappar för allt annat. Ofta misslyckas jag, det är väl därför det tar sådan tid att få färdigt ett manus. För när jag väl skriver, då skriver jag snabbt.

Sitter hela dagar på mitt favoritcafé nere vid älven och bara skriver. Det gör mig inget att regnet smattrar mot rutorna och vinden hotar att slita sönder flaggorna. Inte förrän jag skall hem igen, då är det mindre kul. Suger rent ut sagt. Ändå tillhör jag inte dem som lätt får höstdepressioner. Jag gillar den här tiden. Det finns så mycket att se fram emot, så många avbrott att fylla med värme och skratt. Hela hösten firar vi än det ena, fyller almanackorna med fester av olika slag. Och snart är det jul, det är ju inte klokt vad snabbt tiden går.

Då är det värre med tiden från januari till april. Den kan vi stryka tycker jag. Då har det varit mörkt och grått och kallt länge nog och ändå är det flera månader kvar innan någon förändring är i sikte. Uselt! Funderar på att lägga in en alldeles egen tradition någon gång i februari eller så och fira något liknande Thanksgiving då, istället för i november. Kanske kan det lätta upp något. Våren som kommer har jag dock fullt schema med resor (som jag längtar!) och så nya boken som skall ut. Jag är så spänd och förväntansfull att jag kan spricka. Det är stort att göra debut i vuxenromanvärlden även om jag redan har flera böcker för barn utgivna. Jag tänker satsa stort och ha som mål att kunna göra lika slående reklamkampanjer som Läckberg, drottningen av marknadsföring, om ett par år. Man skall sikta mot stjärnorna. Våga tro att det kommer att hända.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.