Hemresa

Poolhäng klockan 8 på morgonen
Poolhäng klockan 8 på morgonen

Så är det då dags att lämna sol och värme för den här gången och återvända till ett regnigt Göteborg. Vi har massor att göra med att packa allt i huset, få ner det i lådor, bestämma vad som skall vart (vi kommer dela upp vårt bohag på lite olika platser) och sen städa, städa, städa för att allt skall vara tipp topp för våra hyresgäster.

Alva gråter och vill inte hem, hon kommer sakna Spanien och sina nya kompisar säger hon. Vi tröstar med att vi snart skall tillbaks igen och stanna precis så länge som vi själva vill och bestämmer. Jag måste erkänna att det känns något kluvet att hon inte vill hem. Jag är tacksam över att hon trivs så bra naturligtvis, Spanien skall ju ändå bli hennes nya hem, men samtidigt är Sverige hennes hemland där hon har sina släktingar och kompisar som hon växt upp med. Jag undrar i mitt stilla sinne om hon kommer anpassa sig så bra att hon aldrig vill flytta hem igen… De grubblerierna sparar jag dock till senare, vi har tid på oss att se vart livet för oss.

En månad är vad som är kvar av terminen och sedan väntar olika äventyr runt om i Sverige för vår del. Inte bara Sverige förresten, även Danmark skall få besök. Vi skall hälsa på en av mina käraste vänner i Köpenhamn och Legoland skall avverkas. Dessutom Astrid Lindgrens värld och eventuellt High Chaparral. Guldpasset på Liseberg som Alva fick i julklapp skall utnyttjas flitigt och sedan är det dags att återvända till Spanien. Sommaren i Sverige och resten av året kring Medelhavet, det är verkligen inget dåligt liv. Jag känner mig så tacksam och privilegierad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.