Läs digitala böcker gratis

Har med anledning av förra inlägget kollat läget lite snabbt och har hittat ett par sidor där man kan läsa böcker på svenska alldeles gratis (vill man läsa på engelska eller spanska finns det en hel uppsjö sidor) och såklart hur många som helst där man kan köpa eller prenumerera på titlar.

De få sidor med gratisböcker jag hittat när jag nu (väldigt snabbt) kollat är:

Elib

Litteraturbanken

Läs en bok

Vill också rekommendera Storytel.se även om det där kostar pengar. För 164 kr i månaden har man obegränsad tillgång till tusentals titlar av både e-böcker och talböcker. Fortfarande mycket billigare än att köpa alla titlar själv.

Men, vill man skapa sitt eget digitala bibliotek är det förstås köpa titlar som gäller. Det kan man i princip göra via vilken digital bokhandel som helst, samt via en hel del privata aktörer som valt att ge ut sina egna digitala böcker.

(Måste också passa på att säga att man självklart kan läsa alla mina böcker digitalt. Köp dem via tex. Adlibris)

1 reaktion på ”Läs digitala böcker gratis

 1. Hej Linnéa
  Tack för tankar och tips!

  När vi åker ner nu till Spanien och reser 300 mil ner och 300 mil hem (semester det också, med 3 hotellnätter per väg) har vi laddat ner talböcker i iPod’en, en del av dessa har vi tillgång till via andra prenumerationer; men vi köper annars de böcker vi vill ”läsa”.

  Du är lite som jag en gång var – ska äga boken jag läst och se den som ett smycke i bokhyllan.
  Idag har vi inte ens någon bokhylla. Visst har vi böcker kvar (de står i vanliga hyllor i kontoret) men de flesta gick till välgörenhet för några år sedan.

  Fördelen med att lyssna på en bok i bilen är att vi kan ”läsa” den samtidigt och diskutera den ihop. Vi är liksom på samma sida i samma bok samtidigt……

  All uppmuntran att läsa i unga år är av godo. Och din dotter får ju 3 språk ”gratis” iom den underbara resa i livet ni nu gör. Du kommer att bli överraskad senare i livet när du till fullo förstår vilken gåva du gett ditt barn.
  Och dig själv och din man förstås. Men hennes blir störst och till största nytta.

  Ha’ en fortsatt fin sommar!
  Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.