Lite respekt tack

Jag rullar vidare på ett tidigare inlägg om hur företag och andra som driver hemsidor av olika slag kan få mig att stanna upp och vilja återkomma till dem. Jag vet inte hur många gånger jag hamnar på sidor där företag gör reklam för sina produkter, i mitt fall oftast kläder/skor, inredning eller hudvård, och sen talar de varken om var jag kan hitta produkterna eller vad de kostar!

”Jamen du kan väl bara googla på märkesnamnet så hittar du väl något”, säger de som invänder mot min klagosång.

Nej. Jag är en potentiell kund och jag skall inte behöva lägga ner oceaner av tid på att ta reda på något som borde presenteras för mig av företaget som vill att jag skall handla av dem. Det skall gå enkelt och snabbt, annars får det vara. Hur intresserad jag än månde vara är det ändå inte befogat att jag skall leka kurragömma bland olika sidor och sökord för att få veta var och hur mycket av mina pengar jag behöver spendera för att förvärva företagets fantastiska produkt.

”Finns i utvalda butiker” står det ibland. Jaha. Vilka utvalda butiker då om jag får fråga? Nej, jag skall inte behöva leta igenom alla de trehundratjugosju olika butiker, eller tjugosju , eller ens sju olika butiker som säljer era produkter. Ni ska tala om det för mig på en gång! På samma gång som ni talar om vad det kostar, så att jag vet om det är värt min tid att ens titta vidare på er produkt.

Jag upprepar: Jag bojkottar omedelbums de företag som inte bryr sig mer om mig som kund än att de på ett tydligt sätt talar om vad det de vill att jag skall köpa av dem kostar och vart jag kan hitta det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.