Tips för att få mig att stanna kvar på sidan

Jag ägnar en hel del tid åt att göra research, både i mitt jobb, men även privat. De senaste månaderna har mycket handlat om Spanien, såklart, men även fakta kring produkter, kläder och platser att besöka, eftersom det är ett stort intresse för mig.

Vad gäller Spanien så finns det inga gränser för vad jag vill ta reda på. Allt från hur byråkratin fungerar till vilka taxibolag som är bra eller frisörer man vill gå till. Jag har läst och läst och läst tills ögonen gått i kors och däremellan har jag suttit i telefon eller med mailkontakter för att reda ut sådant jag inte förstår själv. Resultaten ser ni i mina inlägg och uppe i menyn där jag listar tips och länkar.

När man spenderar så mycket tid på hemsidor och andra ställen där man kan tänkas få inspiration inser man rätt snabbt vad som gör en sida bra eller dålig. Vilka sidor man gärna återkommer till eller rekommenderar och vilka man stänger ner lika snabbt som man klickat upp dem. Många, väldigt många, brister totalt och jag vill därför komma med några tips för hur man får iallafall mig att stanna en stund längre på sidan:

Hemsidor: 

 • Skala av! Det finns inget värre än röriga sidor som försökt trycka in så mycket som möjligt, däribland reklam för andra företag. Det blir bara kaos och jag tappar intresset tämligen omgående om jag måste sitta och leta mig fram mellan en uppsjö olika blinkande baners.
 • Visa tydligt vad ni erbjuder för tjänst/produkt och gör det lätt för mig att komma i kontakt med er. Jag avskyr telefoner och dissar utan undantag företag som endast går att nå på detta sätt. En mailadress är väl ändå närmast obligatoriskt att ha?
 • Tydlig prisinformation. Om jag går ut på en sida som erbjuder tjänster av olika slag så vill jag också kunna se vad denna kostar, oavsett om det är en tjänst eller en produkt. Jag vill INTE behöva kontakta företaget för att få veta vad något kostar, det skall stå tydligt på sidan! En sak är om prisuppgiften rör en tjänst som är anpassningsbar, då förstår jag att man behöver kunna ge en offert istället. Däremot borde någon form av standardpris finnas med.
 • Gäller det sidor som skall förmedla inspiration vill jag gärna få veta, helst med länkar, var det jag skall inspireras av kommer ifrån. Varför lägga upp bilder på kläder, inredning, elektronik, hudvård eller vad det än månde vara, som man är sååå nöjd med, eller intresserad av att prova, om man inte också talar om för läsaren var man kan hitta det? Man måste väl i ärlighetens namn kunna länka även om man inte är sponsrad, eller har vi sjunkit så lågt att vi inte vill hjälpa eller gynna någon om vi själva inte vinner på det?

Sociala medier:

 • Jag kan egentligen bara tala om Instagram eftersom det är det enda jag kikar på (förutom facebook och där är jag bara aktiv i utvalda grupper). Nu är det väl så att jag knappast kan kalla mig aktiv på Instagram heller, eftersom jag endast följer 15 konton där. Jag har verkligen försökt hitta intressanta personer eller företag att följa men möts bara av en uppsjö med bilder av plutande ankmunnar, halvnakna kroppar eller bilder som skall inspirera med där det inte står något alls om var man kan hitta det fantastiska plagget/prylen eller vad det nu kan vara (se ovan om att länka eller i alla fall skriva ut inköpsställe). Jag skulle ALDRIG följa någon som är slav under duck face-trenden eller tror att jag är intresserad av att se dem posera halvnakna (gäller båda könen).

Ja det blev bara en punkt under sociala medier, som jag i sanningens namn är urusel på att följa. Det finns miljontals konton, bloggar och gud vet vad, men endast en handfull som (för mig) är intressanta. Faktum är att jag är lite skraj när jag ser den utveckling som sker vad gäller bloggar och youtube-konton. Det är den här världen mitt barn skall växa upp i. Med tonårstjejer och gillar som sitter och talar om för dem att man måste träna ”fett mycket” för att ”förtjäna” att äta, eller att de inte räknas om de inte syns där och där eller att man bara måste ha de och de kläderna. Materialism och utseendefixering levererat direkt till barn som är i en skör ålder där de skall försöka reda ut vilka de är, eller håller på att bli. Usch och fy och skamligt!

2 reaktioner på ”Tips för att få mig att stanna kvar på sidan

 1. Hej Linnéa
  Jag hamnade av en slump på din sida när jag sökte information om Spanien. Jag och min man funderar på att köpa något på Costa Blanca för att göra vintrarna lättare när vi går i pension så småningom. Du har bidragit med mycket kunskap och många instick att söka vidare.

  Men även annat har jag kunnat läsa på din sida, som nu när du ”skrollar av” sociala mediers uppbyggnad och betydelse; som ger mig insikt i mina barns världar. Du är, tror jag, jämngammal med mina söner (som också har barn) och dina ord är många gånger både kloka och tröstande.

  Jag vill gärna fortsätta läsa vad du skriver – se hur ditt liv blir efter flytten till Spanien. Det är förresten något jag själv skulle skriva om på min egen sida när den tiden kommer; om den kommer……

  Lycka till med flytten – du känns så förberedd att jag inte för en sekund tvivlar på att det ska gå ”som smort”.

  Christine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.