Sen vill jag också säga…

… en sak till alla er som håller på med alla hästköttsskämt. Ni är medvetna om att de protester som höjs mot det faktum att det hela tiden hittas hästkött i olika produkter där det inte borde finnas inte handlar om att det är hästkött man råkar få i sig va? Utan att det handlar om att köttet innehåller en massa mediciner och skit som vi kanske inte känner för att stoppa i oss. Eller att hästarna många gånger blivit stulna, fraktade under hemska förhållanden och sedan slaktade?

Jag vill slå ett slag för att alla energiska människor som orkar driva med det hela istället använder sitt engagemang till att driva frågor om bättre djurhantering över lag. Det är inte bara hästar som fraktas på grymma sätt. Att överhuvudtaget föda upp djur med enda syftet att döda dem och äta dem är något motbjudande i mina ögon.

Vi satt faktiskt och pratade om det i stallet häromdagen och jag sa att om man nu ska äta kött så föredrar jag sådant där djuren vuxit upp under goda förhållanden och sedan snabbt och smärtfritt tas av daga hemma på gården, alternativt djur som blir skjutna i skogen, i frihet. En av mina älskade kära vänner utbrast då: ”Va ska man släppa ut korna i skogen och skjuta dem?” Jag älskar den här människan för hennes sätt att ibland prata innan hon tänkt till, det ger så många sköna skratt. Fast för det allra mesta är hon väldigt skärpt och mycket smart, det kan inte sägas nog ofta.

Om man nu ska gå ifrån allvaret i frågan en stund så måste jag ändå säga att det är lustigt att hästar gått från att vara en frukt som inte finns till att finnas precis överallt. Fruktkött kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.