Trafikvett, hänsyn och respekt efterlyses

Brukar försöka undvika att ta bilen när jag skall ner till centrum, det finns tillräckligt med bilar där ändå, men idag var jag tvungen för att få ihop livet. Jag har bara en sak att säga om trafikvett: Folk är ta mig fan helt jäkla dumma i huvudet, både bilister, cyklister och fotgängare. Att det inte händer fler olyckor är inget mindre än ett mirakel. På riktigt, folk är inte kloka överhuvudtaget.

Denna eftermiddag verkade folk vara än mer galna än vanligt. På mindre än en halvtimme såg jag säkert 20 fullkomligt idiotiska agerande av alla ovanstående kategorier. Cyklister som dundrade rakt ut i vägen utan en tanke på att stanna fastän de hade rött och bilarna grönt. Folk som gjorde likadant. Och bilisterna… ja herregud, vart ska jag börja. Totala idiotomkörningar i vansinnig hastighet, mitt i stan. Förare som kastade sig in framför andra bilar utan att blinka och utan att bry sig om att vänta på att bli insläppta. Busschaufförer som definitivt körde efter regeln störst går först utan någon som helst hänsyn till övriga trafikregler.

En av dessa förare som tycktes ha druckit ur fel flaska så att säga hade mycket riktigt krockat. Eftersom det var stopp och jag hamnade precis vid platsen (jag kom bara några sekunder efter olyckan) hörde jag bussföraren gorma om att bilisten för helvete får akta sig när det kommer en buss. Jag tänker att ja, de flesta bilister aktar sig nog om det kommer en buss, men om det nu är så att bilisten är i vägen så ger det ju knappast bussen rättighet att dundra in i bilen för det. Jag tänker att det inte är det bästa sättet att komma fram fortare på, tvärtom. Föraren gormade om att han minsann hade företräde och att bilisten fick skylla sig själv. Jag tänker att han på det hela taget verkade rätt puckad. Jag menar, oavsett om man har rätt i sak så mejar man väl inte ner folk bara för att de inte borde vara där de är, inte om man kunde stannat, vilket bussföraren hade kunnat. Nu blev han istället kraftigt försenad, bara för att han prompt skulle markera att han faktiskt hade rätt att köra.

Jag blir inte klok på folk. Ingen respekt, ingen hänsyn, inget folkvett, inget trafikvett och ingen självbevarelsedrift att tala om. Nu tar jag helg i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.