A place in the sun

Ett av mina favoritprogram är A place in the sun (inte helt otippat kanske) och jag blev helt förtjust när jag igår upptäckte att jag missat att 8:an nu visar program från 2014. Blir lika glatt fascinerad över hur olika smak man kan ha varje gång jag ser det. Bostäder och miljö som tilltalar somliga går helt emot någon annans smak. Det är fantastiskt att vi alla är så olika.

Själva blir vi mer och mer medvetna om vad som är viktigt för oss med en bostad. Har många gånger hört att vi måste ta det för vad det är där nere och att man inte kan förvänta sig så himla mycket, men vi tycker precis tvärtom. Om det skall vara någon mening med att packa ihop livet här hemma och lämna familj och vänner och allt som är tryggt och känt för något nytt såpass långt bort som det ändå är, så måste det uppfylla våra krav. Visst är vi villiga att göra vissa kompromisser, det kommer man inte ifrån någonstans, men det handlar i så fall om små detaljer. Ramarna är vi väldigt klara över hur de måste se ut för att det skall vara aktuellt för oss.

Vi har som några kanske förstått gjort en kovändning vad gäller kust och har bestämt oss för att dra oss ner till Costa del Sol istället för Costa Blanca. Vi känner att solkusten is ticking more boxes for us om man säger så.

Det är rätt märkligt det där, att så otroligt många utflyttade svenskar, även de som bara har sin bostad där nere som semesterbostad, är väldigt snara till att kritisera det mesta med Sverige, men säger man en enda ynka liten grej som man tycker kunde förbättras i Spanien blir de röda i ansiktet och svarta i ögonen och ryter ”åk hem till Sverige då om det inte passar” så att det skallrar mellan bergen. För att inte tala om alla moralpredikningar som haglar om att man minsann gnäller över invandrare som inte vill anpassa sig i Sverige och att man är lika dan själv. Hur de nu kan veta huruvida jag gnäller över de som flyttar till Sverige eller inte.

Ja, det är märkligt, intressant och fascinerande att se hur olika vi alla är, på gott och ont. A place in the sun

6 reaktioner på ”A place in the sun

 1. Äh, solen skiner och vinet är billigt. Bostaden är man inte så mycket i ändå, häng inte upp er så på den.

  1. Som jag skriver i just detta inlägg som du kommenterat så är vi alla olika. Visst är det härligt att solen skiner, men det billiga vinet skiner jag fullständigt i. Dricker i runda slängar två flaskor sammanlagt på ett år så jag anser mig ha råd att kosta på några kronor extra vid dessa sällsynta tillfällen. Och eftersom jag har barn i lågstadieåldern med mig lär jag spendera en del tid hemma och har då vissa krav.

 2. Men är ni inte ute efter livsstilen när ni flyttar? Man måste anpassa sig dit man kommer och Spanien har absolut inte samma standard som Sverige. Om ni kräver det kanske ni ska tänka om, då kan ni få det besvärligt här nere. Det ni får är sol och möjlighet att äta ute utan att bli ruinerade.

  1. Nej faktiskt inte, det är inte främsta orsaken till vår flytt. Självklart uppskattar vi mycket med livsstilen och kommer absolut att anamma mycket av den, men det är inte därför vi flyttar. Efter att ha fått en del varningar av kroppen har jag lärt mig att leva en livsstil som funkar bra även i Sverige. Vi flyttar främst på grund av klimatet. Banalt men sant. Eftersom vi vill kunna njuta av klimatet har vi också vissa krav, främst när det gäller uteplatserna till bostaden.
   Vi kommer säkert äta ute ibland, men inte heller det är anledningen till vår flytt. Vi kommer äta de flesta målen hemma, därför har vi också vissa krav på köket.
   Ja, man måste kunna anpassa sig dit man kommer, men om det inte vore för alla härliga människor som invandrat till Sverige hade vi inte haft allt det vi har här idag, mångkultur handlar om att berika, inte att stenhårt hålla fast vid det gamla bara för att man är van vid det om det finns andra sätt att göra något på som kanske fungerar bättre. Man måste kunna ta det bästa från alla kulturer, från alla sätt att leva och göra det bästa möjliga av det. Så tycker i alla fall jag.

 3. Är lite nyfiken på vad det är för krav ni har? Det finns så mycket att välja på och någon plats för alla. Ni ska säkert kunna hitta något som passar er. Det mesta handlar egentligen om vad man är beredd att betala.

  1. Skriver ett eget inlägg med lista på våra krav. Blir lättast så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.