Vad skulle krävas för att DU skulle flytta till Costa Blanca?

Får ofta frågan om vad som gjort att vi tar steget att flytta till Spanien som barnfamilj. De flesta som flyttar är trots allt pensionärer, de yngre nöjer sig med att ha ett semesterställe på sin höjd. Och framförallt, hur kommer det sig att vi flyttar till Costa Blanca (i alla fall till att börja med), när det är lägre medelålder på Costa del Sol?

Det vi tänker med Costa Blanca är att det är lite billigare att bo och leva, något bättre klimat, något kortare restid, något billigare att flyga, skolan är lite billigare… Ja det finns som ni ser flera anledningar. Jag frågar mig relativt ofta varför det är så många fler barnfamiljer som flyttar till Costa del Sol än till Costa Blanca? Dags att vända trenden kanske?

Därför vill jag nu vända på frågan. Vad skulle krävas för att DU skulle flytta till Costa Blanca innan pensionsåldern? Vad fattas där som gör att du hellre hade valt något annat? Vad skulle du vilja se fanns som inte finns?

11 reaktioner på ”Vad skulle krävas för att DU skulle flytta till Costa Blanca?

 1. Skulle gärna bo varsomhelst i Spanien men eftersom jag och barnens pappa är skilda kan jag inte flytta 🙁

 2. För att kunna flytta innan pension skulle vi behöva kunna försörja oss. Vart det skulle bli skulle till stor del avgöras av huruvida det fanns fler barnfamiljer som bodde året runt. Inte så kul om barnens kompisar bara är där på semester eller åker efter ett par månader…

  Kunde man hitta ett ställe där det var lugnt och tryggt för barnfamiljer, där barnen har sina kompisar kvar, och där det finns tillgång till allt man behöver året om OCH vi kunde försörja oss så skulle vi flytta direkt 🙂

 3. Vad som helst är bättre än svenskt klimat är min mening.
  Försörjning är väl eg det enda man behöver. Resten brukar ordna sig.

 4. När vi jämförde kusterna var det viktigaste för oss att det fanns svensk skola och eftersom det är fler som har barn permanent i Fuengirola än i Horizonte så valde vi Fuengirola.

 5. Saknar inte något på Costa Blanca. Här är lugnt och skönt och vackert. Fast vi är pensionär och har kansske inte samma behov som barnfamiljer

 6. Vi valde Fuengirola för att vi känner folk här, medelålern är lägre på åretrunt boende. Det är fler som har sina barn permanent i svenska skolan här och många tycker att det är viktigt. Våra barn går i Spansk skola men har vänner som går i svenska. Finns två skolor här att välja på också (Fuengirola och Marbella)

 7. Vi hittade vårt paradis i Jaeva. Pensionärer dock. Vill man till solkusten rekommenderar jag Nerja.

 8. När vi bodde utanför Torrevieja gick våra barn i Skandinaviska skolan under 1 år. Under den tiden bytte de inte bara klasskamrater väldigt ofta utan även lärare. Det blev för ostadigt för dem, särskilt med lärarna.

  Så, om vi skulle välja Costa Blanca igen skulle det behöva kännas stabilare med skolan. Vi är inte intresserade av spanska skolan utan vill att de ska gå i svensk skola.

 9. Costa Blanca har många vackra samhällen och småstäder men saknar någon större stad med karaktär. Det kan man finna på solkusten i form av Malaga.

  Vi har valt Costa Blanca men skulle nog ha valt annorlunda om vi haft barn som behövde gå i svensk skola. Väljer man spansk skola kan man bo var som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.