Vikten av att planera sin inkomst

Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att ha tänkt igenom saker och ting ordentligt och ha en plan för åtminstone försörjningen innan man flyttar ner till Spanien. På samma sätt vill jag betona vikten av att inte bry sig om när andra hånfullt uttrycker att man tänker för mycket. Dessa människor är väldigt ofta nerflyttade pensionärer, eller åtminstone folk utan barn. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är en världsvid skillnad på att flytta ner som pensionär eller ungdom än som barnfamilj med många år kvar till pensionen.

Igår hade jag privilegiet att få intervjua en brittisk författare och entreprenör som för tio år sedan flyttade med sin familj från England till Fuengirola. Hon berättade att det är det allra vanligaste misstaget folk gör, att flytta utan att veta hur man ska försörja sig. Nio gånger av tio får dessa människor flytta hem igen efter ett tag eftersom ekonomin inte går ihop. Hon sa med stort eftertryck att man måste planera sin inkomst, annars är drömmen om att bo i Spanien mer eller mindre dömd att misslyckas. Precis som jag erfarit berättade hon också att de flesta som rycker på axlarna åt sådant är just pensionärer som har sin inkomst tryggad och kan ägna dagarna åt att dricka vin och spela boule. Vi andra kan inte planera som för en semester utan måste tänka på att vi ska leva en vardag med skola och jobb.

Om man bara är driftig och öppensinnad och har en smula sunt förnuft så går allt, men att som barnfamilj flytta på vinst och förlust är i alla fall ingenting jag vill göra, så jag fortsätter planera samtidigt som jag räknar dagarna tills flyttlasset går.

1 reaktion på ”Vikten av att planera sin inkomst

  1. Helt rätt. Skit i alla som tycker så jäkla mycket. Självklart är det skillnad när man som vi flyttar ner som pensionärer eller ni som flyttar som barnfamilj. Vi har bott här i fem år och och har även vi sett familjer komma och gå för att de inte tänkt igenom hur de ska försörja sig. Mycket måste man kunna anpassa sig efter hand och många gånger kan man som svensk slita sitt hår men att ha en grundplan är ändå ett måste tycker jag. Vi träffar er gärna när ni kommer ner och berättar om vad vi lärt oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.