Smaksatt vatten som detox

Dags för detox!

När man är nere i solen där frukt och bär växer sig saftiga och söta och man kan plocka citrus direkt från träden, ja då får i alla fall jag lust att slänga ner allt möjligt i en kanna vatten och på så sätt få smaksatt och fräsch dryck som dessutom fungerar som detox.

Man kan lägga i vad som helst, men ett par av mina favoriter är dessa:

blåbär-mynta-kiwi-vatten
Antioxidanter och detox

Blåbär – kiwi – mynta

 • 2 kiwis
 • drygt 1 dl blåbär
 • 3 myntablad

Riv sönder myntabladen. Skala kiwin och skär i bitar. Häll i alltihop tillsammans med blåbären i en tillbringare och slå på vatten. Täck med gladpack och ställ i kylen i 2 timmar. Servera!

Detox-vatten-citron-lime
Detox med vatten

Citron – lime – gurka – mynta

 • 1 citron
 • 1 lime
 • en handfull mynta (efter smak)
 • 5 gurkskivor
 • (is)

Tvätta noga skalet på citrusen, särskilt om den inte är ekologisk. Skär allt i bitar, riv sönder några av myntabladen för att frigöra smaken snabbare. Fyll på med vatten och låt stå i kylen 2 timmar innan servering. Detox!

Dessa friska drycker är fulla av antioxidanter, renar kroppen från toxiner och hjälper ämnesomsättningen på traven.

 

5 reaktioner på ”Smaksatt vatten som detox

 1. Ett tips är också citron, apelsin, hallon och kiwi. Lika gott som nyttigt! Serverade det till mina barnbarn i somras och de drack det lika glatt som vanlig saft.

  1. Härligt att höra! Jag älskar att smaksätta vatten på det här sättet och man kan ju som sagt ha i allt möjligt. Jag försöker passa mig för att haka på hetsen kring att leva det perfekta livet och att vara sund till varje pris så att det inte förvandlas till stress istället för något bra, men det här är bara så gott att det inte är någon ansträngning alls.

 2. Jag och min man har funderar länge på att flytta till Spanien men vi har inte riktigt vågat eftersom vi har barn. Men nu har vi äntligen bestämt oss för att börja ta reda på mer om djur det skulle kunna fungera. Din blogg är till stor hjälp och du inspirerar oss väldigt mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.