Låga temperaturer

Vissa dagar känns värre än andra när det gäller att vänta. Det känns liksom som om jag går omkring i ett vakuum och kommer inte loss med något alls. Vi har ju redan klarat av allt praktiskt, huset är lämnat och alla papper som behövs från start i Spanien är stämplade och klara. Nu försöker vi bara få tiden att gå. Visserligen har vi en massa aktiviteter inbokade, men ändå, det känns ändå som om tiden står still.

Vädret gör inte humöret bättre. Idag skiner visserligen solen, men det är fortfarande kallt, särskilt i vinden. Går fortfarande i heltäckande kläder, dvs långbyxor och tröja, oftast till och med jacka. Vill bara kasta kläderna och låta solen smeka min hud… Åhh, jag passar verkligen inte i det här klimatet!

När man sitter här och väntar och längtar efter att få sätta sig på planet och ge sig av är det lätt att tankarna börjar spinna runt. Jag är till exempel fortfarande smått orolig över att vintern kommer kännas sådär även i Fuengirola. För även om klimatet är betydligt bättre där än här så är det ändå väldigt kallt inomhus och temperaturen kan krypa neråt 12-15 grader utomhus. Det är för kallt. Jag vill ha shortsväder året runt. Visst kan det få vara vissa dagar med kyligare väder, ibland kan det nästan vara mysigt att få dra på sig lite varmare kläder och krypa upp i soffan under filten med en kopp te. Men mer än så, nepp! Jag älskar Sverige på många sätt, men jag vill inte bo i svenskt klimat.

Egentligen borde vi med andra ord snarare dra oss till Kanarieholmarna om vi vill stanna i Europa, där är vädret mer så som jag vill ha det. Men tyvärr är väl det ungefär det enda jag gillar med Kanarieöarna, i alla fall de ställen som har svensk skola (vilket är ett krav för oss). Det är för brunt och tråkigt (återigen, de delar där svenska skolan ligger), det är för turistexploaterat, för många fula lägenheteskomplex och för lite genuin spansk känsla. Bara en massa trista bostadsområden och uppsmällda butiker skapade för turister. Nej, det är ingenting för mig. Synd. Jag kan inte ens tänka mig att vara där kortare perioder när vädret är som tråkigast här, skulle bli galen efter en vecka tror jag. Hade samma känsla i Orihuela Costa och Torrevieja tyvärr. Trivs så himla bra i Fuengirola med omnejd, så varför, varför, kan inte värmen hålla sig kvar där även på vintern, det hade ju varit helt perfekt!

Nu återstår att se hur stort problem jag kommer tycka att det är i praktiken. Till våren vet vi. Då är det dags att bestämma sig för hur vi skall lägga upp planen för vår fortsatta framtid. Spännande!

 

1 reaktion på ”Låga temperaturer

  1. Men 12-15 grader är väl inte kallt för att vara på vintern när man är van vid flera minus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.