Anledningen till vår flytt

Det finns de i vår närhet som gärna vill att vi skall se allt det som faktiskt är bra med att bo Sverige också och inte bara skena iväg och bli totalt Spanien-tokiga. Jag förstår helt klart vad de menar, Sverige är ett mycket bra land i mångt och mycket, det får man inte glömma bort, inte heller förneka på något sätt. Spanien är inte bara ett fantastiskt paradis, det finns mycket där som vi kommer få bita ihop över, det går inte att komma runt detta faktum. Jag tycker att jag gör vad jag kan för att beskriva en så sann bild som möjligt där jag tar med både bra som dåligt och jag hoppas att ni läsare hojtar till och berättar vad ni vill veta mer om, så skall jag se vad jag kan göra för att tillmötesgå er.

MEN. Det finns såklart ett stort men. Hur bra Sverige än är så är det ändå det här med vädret. Det finns inga tjusiga omskrivningar, vädret suger helt enkelt. Man brukar säga att sommaren är den bästa veckan (en del säger till och med dagen) på hela året i Sverige och det ligger något korn av sanning i klyschan. Folk har frågat gång efter annan varför vi flyttar och jag skulle gärna säga att det beror på äventyret, att möta en ny kultur, att träffa härliga människor eller vad som helst, men det skulle inte stämma. Vi flyttar på grund av klimatet rätt och slätt. Sveriges väder, särskilt här på västkusten, tar död på Alvas luftrör och vem som helst kan dessutom bli deprimerad av mörkret, regnet och kylan. Jag är inte gjord för svenskt klimat, Alvas luftrör är det ännu mindre, så är det.

Vi är nu mer eller mindre inne i mitten av maj. Snart sommar, kan man tycka. Jag lägger här nedan upp två bilder, den ena innehåller väderkartan för Göteborg och den andra för Fuengirola. Där har ni anledningen till vår flytt.

göteborgsväder
Göteborg…
väder i Fuengirola
…Fuengirola

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.